Tidningsarkivet

Girlpower…

Känns som om söndagens premiär för Girlpower blev lyckad, inte allt för många tjejer men glad för de jag fick äran att umgås med en hel dag.. Kommer att hinna med en till söndag men då i Strömsund innan alla ungdomar får sitt efterlängtade sommarlov. Har sååå många utvecklingstankar med detta koncept. Brinner verkligen för detta och känner att det inte finns någon begränsning på hur mycket stärkande arbete man kan kunna tänkas lägga på denna målgrupp TONÅRSTJEJER. Kanske just för att jag är tjej själv, kanske för att jag tycker våran värld blir mer och mer galen. Eller helt enkelt kombin. Har en ståndpunkt, ett rätt klart budskap med de här dagarna och kan det hjälpa någon tjej att stärkas till att verkligen förstå att hon är bra precis som den hon är, så finns det ju någon mening med  varför man engagerar sig.  Att världen ser ut dom den gör, att vi blir matade  med mer och mer speciell reklam och tokigare TV program allteftersom  kan vi ju tyvärr inte påverka. Hur vi förhåller oss och lyckas sortera kan vi däremot själva styra,  ibland kanske med lite vägledning. Som någon tjej vid ett tillfälle svarade när jag ställde frågor angående såpan Big Brother..
-Man kan ju faktist titta på det programmet för att lära sig hur man aldrig vill framstå och vara. Tragiskt i sig, men i samanhanget rätt bra!  Fy vad jag inte gillar våran ytliga värld :-(
GirlPower tänker jag satsa på ordentligt till hösten. Kom ihåg det!
Känner ni några tonårstjejer i Strömsundstrakten kan ni skicka dom till mig redan nästa söndag. Sov gott, drömmer om en mjukare o mindre tuff värld.

image

image

image

image

Mina stora barn är hemma igen.
Visst, de tar inte så stor plats och gör inga större väsen ifrån sig, men när det blir tyst och stilla härhemma ger de sig till känna.
Det är underbart att somna till sorlet från deras film eller snack. Eller till det avlägsna skrattet de emellan.
Älskade tonåringar, glad att ni äntligen är här igen :-)

20140801-003405.jpg

20140801-003424.jpg

20140801-003437.jpg

Jag har sagt det så många gånger förr och säger det säkerligen lika många gånger till:
Att jobba med träning på det personliga viset jag numer väljer att göra bidrar till så otroligt många möten med nya och intressanta personer.
Igår hade jag en introduktionsträff med en för mig helt ny tjej, men efter ett snack på över en timme så kändes det som om vi känt varandra lång tid.
Vi ska köra igång träning redan på måndag.
För mig är det väldigt viktigt med just den här första träffen innan man börjar själva träningen.
Under den första träffen då man givetvis ses på riktigt och gärna i hemmets miljö om det är där träningen i huvudsak ska ske, känner man rätt direkt om det känns rätt eller fel.
Numer då det gäller mitt jobb som PT är jag väldigt noga med att de personer som vill ha min hjälp är ordentligt laddade.
En viss målmedvetenhet krävs även från individen. Jag ger väldigt mycket i mitt jobb som handlar om träning och för att det ska kännas meningsfullt så måste viljan från klienten också finnas.

Jag tar inte på mig så många sådana jobb så den ”rätta känslan” värderas därför mycket högt.

20140729-213436.jpg

20140729-213521.jpg

20140729-213634.jpg

Det känns som vi har kalas rätt ofta, men så har vi ju blivit en stor familj också.
Äntligen får jag konstruera tårtor som passar för ”smått folk” igen:-)
Jag har varit delaktig i tre kalas hitills för mina två bomusbsbarn.
Igår blev det en tårta inspirerad av filmen flygplan. Sexåringen var nog lite imponerad trots att han helst nog sett mig göra ett lite mer flygplansliknande bakverk.
Själv är jag iallafall väldigt nöjd för jag är ju trots allt ingen konditor.
Min äldsta dotter tyckte nog också att mamma var tätt duktig och minns inte att hon fick så speciella tårtor som barn.
Ärligt talat, fantasin och självförtroendet har nog blivit lite bättre med åren. Fast det här med att ställa till med kalas har jag alltid tyckt varit roligt och hemmabakade bullar,tårtor och kakor har jag alltid levererat.
Det är för mig en regel och aldrig något undantag ;-)

20140729-100204.jpg

20140729-100212.jpg

Igår blev det en lång runda tillsammans för mig och min sambo.
Jag är verkligen laddad inför de här dagarna som infinner sig varannan vecka. De två eller ibland tre sammanhängande dagarna då de mindre barnen i familjen åker till sin mormor och morfar.
Det finns då ordentligt med tid både för våran minsta i familjen och för mina tonåringar.
Nu är de stora på semester i Göteborg så då finns det faktiskt lite tid över att ägna åt varandra.
En rolig bonus :-)
Vi fyller dessa dagar med massor av träning.
Igår blev det alltså en lång runda i skogen och idag promenerar vi till och från gymet.
Jag har bestämt mig för att lägga upp ett bra PT-pass för Robban.
Även jag ska aktivt delta. Bäst att grunda med en ordentlig frukost.

20140726-091032.jpg

20140726-091042.jpg

20140726-091051.jpg