Tidningsarkivet

Girlpower…

Känns som om söndagens premiär för Girlpower blev lyckad, inte allt för många tjejer men glad för de jag fick äran att umgås med en hel dag.. Kommer att hinna med en till söndag men då i Strömsund innan alla ungdomar får sitt efterlängtade sommarlov. Har sååå många utvecklingstankar med detta koncept. Brinner verkligen för detta och känner att det inte finns någon begränsning på hur mycket stärkande arbete man kan kunna tänkas lägga på denna målgrupp TONÅRSTJEJER. Kanske just för att jag är tjej själv, kanske för att jag tycker våran värld blir mer och mer galen. Eller helt enkelt kombin. Har en ståndpunkt, ett rätt klart budskap med de här dagarna och kan det hjälpa någon tjej att stärkas till att verkligen förstå att hon är bra precis som den hon är, så finns det ju någon mening med  varför man engagerar sig.  Att världen ser ut dom den gör, att vi blir matade  med mer och mer speciell reklam och tokigare TV program allteftersom  kan vi ju tyvärr inte påverka. Hur vi förhåller oss och lyckas sortera kan vi däremot själva styra,  ibland kanske med lite vägledning. Som någon tjej vid ett tillfälle svarade när jag ställde frågor angående såpan Big Brother..
-Man kan ju faktist titta på det programmet för att lära sig hur man aldrig vill framstå och vara. Tragiskt i sig, men i samanhanget rätt bra!  Fy vad jag inte gillar våran ytliga värld :-(
GirlPower tänker jag satsa på ordentligt till hösten. Kom ihåg det!
Känner ni några tonårstjejer i Strömsundstrakten kan ni skicka dom till mig redan nästa söndag. Sov gott, drömmer om en mjukare o mindre tuff värld.

image

image

image

image

Jag har sagt det förr men en liten påminnelse igen.

Vanlig klassisk fruktsallad blir lite roligare men framförallt godare tycker jag om man piffar till den med lite sås av något slag.

 

Min ”favosås”  är hallon/mango sås

(frysta hallon,färsk mango,kesella,färskpressad apelsin,flytande honung)

Mixa till en sås och ät i massor!20141209-085923.jpg

 

Fler fina foton på familjens lilla Sessa.
Emma, Embla foto-Studio Unik, hon
kan hon.

20150101-234322.jpg

20150101-234345.jpg

Människor som saknar respekt för andra och formligen gör som det passar dem, styr och ställer med sin omvärld så det blir precis som de vill blir jag så otroligt leds och irriterad på.
Fast lika leds och irriterad jag blir på dem blir jag samtidigt på mig själv som lägger ner kraft och energi på att överhuvudtaget bry mig.
Jag tycker att jag har hanterat det mycket bättre förr, men om jag tänker efter förstår jag varför det ordagrant blir kortslutning för mig numer.
Jag har aldrig någonsin haft en sådan typ av person så nära mig tidigare som jag faktiskt har nu.
Nej, det är inte min sambo eller någon dom har anknytning till mina biologiska barn (tack och lov).
Hade det varit så, ja men då hade jag ju faktiskt också kunnat välja sätt att agera lite bättre i vissa situationer.
Visst, lätt att vara profet från sidan kan man ju tycka. Såklart är det många gånger kanske så.
Att lida av psykisk ohälsa är dessutom otroligt sorgligt och en stor del av mig lider verkligen med personer som är drabbade.
Fast en del av mig kan också bli lite förbannad.
Om man nu erbjuds så mycket hjälp och får redskap men struntar i att omsätta det till sig själv gång eftrr gång. Fortsätter att missköta sig?
Fortsätter att vara arrogant, rakt oförskämd och respektlös mot personer som ALLTID finns där och sopar upp, räddar upp och tar hand om?!
Känslorna svämmar förmodligen totalt över för mig då det dessutom finns barn inblandade.
Tankarna för mig går rätt snabbt till de här kämpande tjejerna/kvinnorna som skulle bli de perfekta mödrarna men inte kan få barn, jag känner flera stycken.
ORÄTTVIST!
Den dagen jag slutar tycka och bara förhåller mig tror jag aldrig kommer att komma.
Tyvärr får man dras med lite huvudvärk och massor med egna tankar på vägen.
För att prata om det är inte alltid det enklaste

Aqq

Visst jobbar jag en del, men mammaledigheten tar fortfarande över hand och det är verkligen underbart.
Så här skulle jag kunna tänka mig att ha det lång tid framöver.
Det enda problemet med det i mitt fall är att det förmodligen skulle födas alldeles för många nya projekt. Åtminstone i tanken.
De flesta som känner mig vet att många av mina idéer genomförs förr eller senare, det handlar bara om att hålla fast vid tanken tills det är läge för genomförande.
Framtidsgalan är ett bra exempel.
Ett projekt som länge fått vila men som nu aktivt ska igång igen.
Åtminstone om jag får bestämma ;-) .
Tiden i skogen under mina promenader tillsammans med min bäbis får mig verkligen att fundera.
Jag reflekterar kring det mesta som inträffar i mitt liv och runtomkring just nu.
Pusselbitarna börjar falla på platsen efter en och det känns som injaga har ny