Tidningsarkivet

Girlpower…

Känns som om söndagens premiär för Girlpower blev lyckad, inte allt för många tjejer men glad för de jag fick äran att umgås med en hel dag.. Kommer att hinna med en till söndag men då i Strömsund innan alla ungdomar får sitt efterlängtade sommarlov. Har sååå många utvecklingstankar med detta koncept. Brinner verkligen för detta och känner att det inte finns någon begränsning på hur mycket stärkande arbete man kan kunna tänkas lägga på denna målgrupp TONÅRSTJEJER. Kanske just för att jag är tjej själv, kanske för att jag tycker våran värld blir mer och mer galen. Eller helt enkelt kombin. Har en ståndpunkt, ett rätt klart budskap med de här dagarna och kan det hjälpa någon tjej att stärkas till att verkligen förstå att hon är bra precis som den hon är, så finns det ju någon mening med  varför man engagerar sig.  Att världen ser ut dom den gör, att vi blir matade  med mer och mer speciell reklam och tokigare TV program allteftersom  kan vi ju tyvärr inte påverka. Hur vi förhåller oss och lyckas sortera kan vi däremot själva styra,  ibland kanske med lite vägledning. Som någon tjej vid ett tillfälle svarade när jag ställde frågor angående såpan Big Brother..
-Man kan ju faktist titta på det programmet för att lära sig hur man aldrig vill framstå och vara. Tragiskt i sig, men i samanhanget rätt bra!  Fy vad jag inte gillar våran ytliga värld :-(
GirlPower tänker jag satsa på ordentligt till hösten. Kom ihåg det!
Känner ni några tonårstjejer i Strömsundstrakten kan ni skicka dom till mig redan nästa söndag. Sov gott, drömmer om en mjukare o mindre tuff värld.

image

image

image

image

Jag märker att det finns en del som funderar över varför jag inte helt till fullo är mammaledig med vårat nytillskott och svaret är för mig rätt enkelt.
Att få komma iväg några timmar/vecka för att jobba på skolan med saker som faktiskt för mig enbart fyller på med massor av energi är livsnödvändigt.
Situationen hade säkert varit annorlunda om vi var en kärnfamilj, men eftersom det inte är på det viset så finner jag en otrolig tillfredsställelse att ibland kunna ta mig iväg för att samla extra kraft genom att jobba.
Låter nog konstigt i vissa öron vilket jag förstår, men för de som känner mig väl och vet hur saker och ting runt omkring ser ut, förstår nog alldeles säkert att dessa få timmar på jobbet ger mig både styrka och massor av energi.
Jag har också haft personliga träningar vissa timmar kvällstid. Då har jag heller inte tagit med Lillan. Inte pga. att hon är besvärligt på något vis, nej mer av anledning att de ska få rå om henne hemma också.
Fast eftersom de senaste tillfällen inte blivit så lyckade och jag har fått meddelanden att våran lilla Super Bäbis gråtit sig till sömns(!) så har jag bestämt mig för att hon framöver hänger med mig på mina tröningsuppdrag.
Som sagt, henne vill man ju ständigt och jämt umgås med!
Hon är mer än underbar denna lilla varelse.

20140828-222734.jpg

Att leva var dag som om den vore den sista är något alla borde anamma.
Lätt?
Nej verkligen inte.
När det dessutom är saker man hänger upp sig på och spiller sin dyrbara energi över utan att det hjälper till det positiva blir det extra besvärligt. Att bläddra bland ordspråk, att läsa de för sig själv tycker jag är en bra hjälp i stunden.
Det hjälper att tagga till igen och att åter komma på banan :-)
Klyschor säger några, hjälp till att åter fokusera på rätt vis säger jag!
Nästa steg, och nu talar jag för mig själv är att försöka anamma lite bättre och börja leva efter det man läser ;-)
Lätt?
Nej som sagt, men med en medvetenhet kring det hela så inbillar jag mig att det bara kan gå bättre och bättre !

20140823-130806.jpg

Inatt har våran bäbis tagit rekord i att sträcksova.
21.00-6.00, alltså inte en endaste matpaus.
Hon fortsätter att ta plats genom att inte ta plats våran Lillan.
Visst kan läppen darra till ibland och ögonen spärras upp ordentligt när det blir plötsliga skrik eller höga ljud omkring, men hon börjar sakta vönja sig vid det med.
Hon är för det mesta en riktig solstråle.
Just nu ligger jag och väntar på att hon ska vakna. Det är underbart då hon precis slår upp sina blå och det första hon gör är att skratta med hela sitt gulliga ansikte.
Skön stil dag, kväll som natt så här långt.

20140822-064314.jpg

Idag är det andra dagen vi är helt själva på hemmaplan Ellie och jag.
Fantastiskt lyxigt och skönt.
Under morgonpromenaden gick vi förbi storebror som har börjat på fritids och nu åker vi och hämtar syrran på dagis.
Skön start på en härlig höst!

20140819-142813.jpg

Skrollade runt bland mina vänner i nyhetsflödet på Facebook och fann ett inlägg om gravid och rökande kvinna.

Jag kan bara hålla med och säga usch.
Hur många gånger har man inte tänkt och tyckt så här?
Bara det i sig är sorgligt , ja att man behövt reflektera över en sådan sak.

20140816-094031.jpg