Tidningsarkivet

hard worker needs tacos

Dag två på mitt nya jobb har passerat! Bara positivt än så länge, rent av riktigt fett! Träffat massa nytt trevligt folk både unga som gamla! Det blir nog bra det här!

Onsdag, som är träningsledigt, som är lika med middag på svartklubb!
Vet inte riktigt vika av boysen i laget som pallrar sig över, men snart droppar väl ett par av dem in. 
Det som står på menyn för kvällen är självfallet TACOS!
Smaklig måltid göttfolk, har en känsla av att om öckert kommer så kommer maten ta slut fort (statistiken ljuger inte).

(googlade fram en passande bild dagen till ära)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dåren

Nu är Julafton förbi, klapparna öppnade och delar av julbordet är förhoppningsvis uppätet! Hoppas ni alles hade en magisk jul med nära och kära, och har börjat ladda upp inför morgondagen! Det är ju då det smäller, annandagsderby vankas! Ryktas om fruktansvärt mycket folk under morgondagens match så jag passar på att tipsa om att komma i tid så vi undviker köer. Men än så länge tror jag det finns platser kvar, endast ynka 50 bagis för biljett (har mellandagsrean börjat?) Sjukt billigt! Så ta med er nära och kära och kompisens väns vän ner på Gärdehov imorrn och avnjut lite klassisk Annandagsbandy med derbykrydda när Selångers världsstjärnor möter de hungriga ungtupparna från Söråker.. Vädret ser ut att va med oss men klä er varmt och glöm för guds skull inte den värmande drycken i bandyportföljen.

Förklaring av bandyportfölj på wikipedia:

Bandyportfölj är en portfölj innehållande en termos med varm dryck, till exempel kaffe, och är en institution på bandyläktarna i Sverige.

Vissa spetsar gärna det varma kaffet i termosen med någon form av alkohol. En del föredrar glögg i termosen. Portföljens utseende är dock minst lika viktigt[källa behövs]. Många tycker att portföljen helst ska vara gjord av brunt läder och gärna vara mycket sliten. En av de historiska tillverkarna av bandyportföljen är Alstermo Bruk AB, över 200 år gammalt bolag i mörkaste[källa behövs] Småland, som än idag säljer den klassiska originalportföljen som sägs hålla mer än en mansålder[källa behövs].

Bandyportföljen kan bli ett minne blott i framtiden när fler och fler föreningar bygger inomhushallar.

(Ja där hör ni, passa på att avnjuta drycken i portföljen innan det dyker upp en hall)Vi ses imorrn, alla ska dit, att gå att kolla på Granlo eller Timrå på annandagen känns så modernt. Va lite coolt klassiskt retro och häng på gärdehov istället!

 

Så alla bandyvänner & alla andra vänner & ni andra, kom på show 13.15 imorgon på gärdehov!

 

Imorgon lördag, den 15/12 den klassiska bandytiden 13.15 så startar derbymatchen mot söråker ute i löta. Söråkers IP. Det blir ett perfekt lördagsnöje för er att ta bilen dit och kika på lite skönlir, glöm inte varma kläder och bandyportfölj med tillhörande thermos eftersom vädergudarna utlovar det perfekta bandyvädret; -2 grader celsius, 4,2-6,8 mm snöfall och endast en vind på ynka 8 meter i sekunden. Varmt välkommna, läste ju i dagens Sundsvalls nyheter att Jonas Månsson hade med följande i veckans önskelista; "Publikfest. lokalkonkurrenterna Söråker och Selånger ställs mot varandra på lördag. Då är det upplagt för publikfest". Då hoppas vi på att den forne GT76 liraren Månsson får sin önskan igenom, men kör försiktigt gott folk!

Då undrar ni ju säkert vad gör en sån där bandymålvakt dagen innan match.? Jo jag brukar ju alltid säga att man ska göra det man är bra på, för vissa kan det bli ett bekymmer men för en annan så kan jag ju inprincip välja att göra exakt vad som helst! Men idag tog jag en chansning.. Jag skulle griljera min första julskinka. Efter endel påtryckningar från olika håll i laget som vill ha lite julmys imorgon kväll efter matchen, så gav jag med mig och sa - klart jag fixar skinkan jag är världsmästare på att briljera med att griljera, och sanna mina ord. Magisk julskinka. Dyr var den också..!

 

Sist men inte minst ni har väl inte missat video succén på sportwire? Ja den när Selånger bandys poesisällskap läser en fin bandydikt? Som just nu har 660 visningar!? Men vad väntar ni på då? Gå genast in på http://www.sportwire.se och leta upp klippet!Ses imorgon var det va?MVH Bergelin #82

 

Äheemen sorry, nu har mitt upptagna liv tagit över igen så bloggandet kommit i skymundan.. 

Jobb-päls-hjälp-lax-fika-träna-dikt lyder dagsordningen!

Men vilken sautans dag! Har ju hunnit med endel må jag ändå påstå! Jag gick hem från jobbet, ja jag går alltid fram och tillbaka till jobbet även fast folk i laget tror jag ljuger när jag säger det, men det är faktiskt sant! Det brukar va rättså skönt, men idag vräkte snön ner så jag såg knappt vart jag gick. Men det spelade inte så stor roll för jag lyssnade på gripande bra musik på vägen hem, så bra så det nästan kändes som jag flög fram över snön.

Väl framme i City träffade jag blomster, vi tog tag i oss själva och handlade lite potatis. På vägen hem till mig svängde vi förbi återkommande mode, där hittade jag en fruktansvärt läcker leopardpäls som jag givetvis slog till på direkt! Tack. Men vi var inte riktigt hemma än, innan vi fick komma in i värmen så hjälpte vi 3 slirande bilar upp för en backe, hyvens kisar de där i selånger bandy hörde man det surras i trafiken.Tillslut stod vi i köket mitt och började koka dem nyss inhandlade potatisarna, in med laxen i ugnen! Då ringer det på dörren, Öckert & Woxmat var ju också hungriga såklart. Välkomna sa vi och grabbarna kan man ju lite på, klart dem hade med sig efterrätt!Under middagen gick surret mest om nått så manligt som vem som hade flest ärr & stygn på kroppen, vinnaren där låter jag vara osagt.. 

Sen vidare till träning då. Idag var det bara 17 minus nere på Gärdehov ryktades det om, så det var ju inte ens kallt om man jämför med igår. Bra träning ändå, boysen var duktiga idag kan jag tycka. Klapp på axeln på er! Efter träningen var det dags för en lite inspelning av en mycket vacker dikt skriven av mig själv faktiskt, den bör komma upp på http://www.sportwire.se inom kort så håll ögonen öppna! Får faktiskt inte missas!Tack så länge för mig, peace! 82

 

Heejhej halåå, det är jag som är åttiotvåan!

Då var det klart! Selångers stora årliga mustaschtävling är nu avgjord! Det stod mellan 7 st tappra mustaschodlare som har odlat i veckor för att få den perfekta muschen! Vissa föll bort snabbare än andra när dem upptäckte att fjunen som letat sig fram på deras överläpp vägrade att föröka sig och bli en tät vacker ansiktsprydnad (toldo27 & blomster21). Men den person som tog hem priset som bestod av en påsepengar (87kr), 4st kryddbiljetter till en dragons match och en underbart vackert och väl illustrerat diplom (ett av 82ans magiska verk) ja, vinnaren blev 55an öckert! Många ställer sig säkert frågan nu; hur är detta möjligt? Åke? Det finns ju inte på kartan! Precis så tänkte vi också när vi hade hört att juryn enats om vinnaren. Men grattis till dig 55an, det är du värd... Allt detta kan ni ju även se på nästa Speakers Corner avsnitt som släpps nån gång nu på kvällskvist eller under morgondagen! Håll utkik! Ni vet ju var dem finns! 

Efter premiärmatchen så hade 21an blomster lovat att skriva ett gästinlägg här på bloggen om hur hans matchdag går till, med tillhörande snuskiga detaljer. Men det hände inte, bedrövligt kan tyckas! Det går inte att lita på någon såhär i vintertider. Vi får se om det kanske blir ett gästinlägg efter nästa match. Det vore ju trevligt, så vi får hoppas han håller vad han lovat! 

 

PDSG! 

// 82an direkt från laget i ditt hjärta

heeej det är jag som är åttiotvåan!

Premiärveckan är i full gång! Det är alltså på lördag den 17 novemer kl 13.15 ni ska infinna er för att se prempan i div 1 norra mellan Selånger - Östersund. Ni lär ju komma dit och kika om ni inte vill missa en helt otrolig show, ses där. Vet inte om det finns så hemskt mycket mer att säga en dag som denna. Men vi har tränat på och vässat oss inför lördag, igår var det även fotografering, enligt en person jag inte kommer att nämna vid namn är just årets upplaga av SSK den snyggaste någonsin, bara det är en anledning att komma och kika på lördag, vill ni inte njuta av fin bandy från SSK så kan ni ju njuta av fina killar från SSK. Det var inte jag som sa det! 

Har även hört från en säker källa att det är lite nya Speakers Corner program på gång, så håll ut!

Det får räcka för idag. tack för kaffet! Hörs imorrnrå!!